Страници
Торта червено сърце
Рецептата за тази торта видях при Мариянка, беше в плановете ми за празника, напоследък мислех и да се откажа от правенето и. Превеждах рецептите и с обясненията нещо се обърках:). Но Мариянка я публикува тъкмо на време, та се амбицирах отново. И да си призная сложно си беше, а и изобщо не мислех, че ще успея със сърцето. По едно време пък ми се струваше, че съм го обърнала надолу:). Истината е, че изисква време, но пък е много вкусна, красива и ефектна. А изненадата, наистина е изненада, защото до последно не предполагах, че ще се получи:). Е явно с любов и желание наистина се постига всичко!
Продукти:
За блатовете:
Всички продукти трябва да са със стайна температура!
300 гр меко краве масло
300 гр захар кристал
400 гр бяло брашно
6 яйца
200 мл прясно мляко
3 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
есенция ром
ванилия
Приготвяне:
Пресейте брашното в купа с бакпулвера, ванилията и солта.
В друга купа разбийте маслото със захарта до побеляване.
Добавете яйцата едно по едно, като добавяте всяко следващо, след като предходното се е усвоило напълно.
Добавяйте от сместа с брашното на етапи и разбивайте с миксера, като може да смените с приставки за тесто.
Добавете прясното мляко и есенцията. Разбийте добре.
Разделете сместа на 2 равни и една по-малка част.
По-малката част да е с количество за около 5 мъфина.
Подгответе 2 тавички с размер 20 см, и ги застелете с хартия за печене.
Моите тавички бяха по-големи и блатовете станаха по-тънки.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете последователно двата еднакви бели блата.
Извадете ги върху решетка, да изстинат.
Боядисайте малкото количество смес с 1 с.л. натурално какао и червена сладкарска боя.
Изпечете и червения блат.
Когато изстинат белите блатове се разрязват напречно на две части. Така получавате общо 4 бели блата.
Червения блат се прави на трохи.
За крема:
500 мл течна сладкарска сметана
500 гр маскарпоне
Разбийте сметаната и маскарпонето в две отделни купи, след което ги смесете със шпатула.
Слепете блатовете с крем 2 по два и оставете в хладилник за 2 часа.
Натрошения червен блат разбъркайте с малко от глазурата, за да получите смес, удобна за оформяне.
Извадете блатовете от хладилника и започнете оформянето.
Трябва да оставите борд около 2 см.
Върху едната двойка блатове трябва да оформите конусовидно островче в средата също така отрежете под наклон и отстранявайте от блата до постигане на желаната форма.
Върху другата двойка блатове отново изрязвайте под наклон "V образно".
Запълнете празното пространство с червената смес и съединете блатовете.
Отгоре и отстрани нанесете от глазурата и декорирайте по ваше желание.
Оставете в хладилник за няколко часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Канди, тортата е страхотна и сърцето е прекрасно, благодаря ти за милите думи, за вкуса не се съмнявам :)
ОтговорИзтриванеХубаво утре!
Мила Кенди, справила си се чудесно! Страхотно ти се е получила тортата!
ОтговорИзтриванеА, надушвам заговор между двете.... :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна е тортата, кате! Изкушението да я направя голямо.
Прегръдки и за теб, и за Марияна! :)
Тортата е прекрасна ,Кенди - поздравления ,ама аз веднага казвам ,че няма да се справя :( ...много сложно ми се вижда това с конусовидното островче :)!
ОтговорИзтриванеРадвам се обаче на твоята и отново най -искренни комплименти :*!
Чао ,мила и хубав ден :*!
Канди,страхотна тортичка,и на мен ми се струва толкова сложно но и си заслужава,защото се е получило нещо много красиво
ОтговорИзтриванехубав ден миличка
Кате, чудесно се е получила :)
ОтговорИзтриванеНямаше да има значение накъде е обърнато сърцето!
Нали е правена с много любов!
С Мариянка сте изкусителки големи с това предложение!
Сърдечни поздрави и хубава вечер!
Супер е! Браво за смелостта да я направиш и за прекрасния резултат!
ОтговорИзтриванеБраво,браво,хиляди пъти браво!Твоят половин е наистина щастливец!
ОтговорИзтриванеohhh ....que hermosura y delicada torta me encanta,una verdadera tentación,felicitaciones,abrazos y abrazos.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за вдъхновението и коментарите!
ОтговорИзтриванеСупер симпатична тортичка! Малко се обърках при сглобяването с оформянето на сърцето, ама ще прочета пак и ще се опитам да разбера:)
ОтговорИзтриванеМного ми хареса идеята и реализацията!:)
Поздравления и за теб и за Марияна:)