Страници

Яйца облечени в кайма / Яйца по шотландски


В седмицата на яйцата и козунаците:) обличам в нов "дрескод" и нашите яйчица:).


Яйца, облечени в кайма

или бърза имровизация на известните "Яйца по шотландски".


Продукти:
сварени яйца, обелени
кайма
лук
подправки за каймата(черен пипер, сол, кимион)

за паниране:
яйце
брашно
галета



Приготвяне:
Омесете каймата с нарязаният на ситно лук и подправките. По желание може да добавите яйце и хляб, предварително накиснат във вода и отцеден.
Разбийте яйцето в купа. В друга купа сипете брашното и в трета купа галетата.
Вземете топка от каймата и я разстелете в дланта си, след това обвийте сварено яйце в кайма.
Направете всички яйца.
Загрейте олио в тиган.
Потопете облеченото яйце първо в брашно, след това в разбито яйце и след това в галета.
Изпържете от всички страни до готовност.
Извадете ги и ги оставете да се отцедят върху хартия от поетата мазнина.
Поднесете ги картофено пюре, зеленчуци или др. по избор.



При наличието на толкова сварени яйчица с кеф си похапнахме на няколко пъти и от любимата ни яйчна салата, която се прави със сварени яйца и майонеза. По желание може да се обогати с шунка, кашкавал, кисели краставички, чесън и др.

14 коментара:

  1. Чудесна идея за оползотворяване на яйцата! Добре, че ги свършихме:)

    ОтговорИзтриване
  2. Кате, и двете идеи са страхотни! Ама салатката така да ме грабна, толкова вкусно да изглежда! Хапвайте и да ви е сладко. ;)
    Прегръдки и все така да е цветно около теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, приготвих яйчената салатка и страшно много ни хареса. Направих я с яйца, майонеза, мъничко кисело мляко, пресен чесън, кашкавал, маслини, черен пипер, сол и лимонов сок. Чудесна се получи, благодаря ти за идеята!
      Прегръдки!

      Изтриване
    2. Наистина е вкусна, Гери. Най-често я правя само с яйца и майонеза и големият ми син много я обича:). Но и обогатена с други нещица също е вкусна. Изобщо яйцата в салатката ни допадат:). Ти си направила страхотно съчетание. Радвам се, че съм те вдъхновила, въпреки, че твоята салатка си е изцяло авторска:).

      Изтриване
  3. Прекрасни снимки, Кате. Идеята за яйца облечени в кайма е много интересна, а снимките ти изглеждат страхотни, сигурно е много вкусно.
    А снимките на рапицата са чудесни, и аз й се наслаждавам винаги, когато пътувам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Кате,и облечените яйчица и салатката си ги бива, добре оползотворяваш великденските продукти! С пожелания за слънце и багри в почивните дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Идеята е великолепна и за салатката и за яйцата, чак съжелих, че не оставих малко яйца да ги направя и аз, сега се сещам, че яйцата имаха някакво име, но ги имам някъде в някоя книга, трябва да проверя! Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Павлинче, майка ми им казва яйца в гнезда или нещо такова, може да се пекат и на фурна, нещо като мини руло Стефани:). Може в твоята книга да се намират по този начин. Приятни почивни дни!

      Изтриване
  6. Да знаеш, че имаме още варени яйца (даже и пъдпъдъчи) и като нищо ще ги облека така! Ама и салатата ми харесва. Правили сме подобна у дома преди години, но с домашна майонеза. На нея дядо й беше майстор :)
    Дам, ще ги правя нещо тези яйца, че тази вечер само красиха масата и никой не яде... Усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  7. Se ve maravilloso el huevo ricas tus albóndigas,abrazos

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесни предложения, Кате - чудесна разходка и снимки.
    Благодаря ти, сърдечни поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване