Страници
Шоколадови трюфели с ягоди
Рецепта за Трюфелите, които направих за Св. Валентин.
Класически шоколадови трюфели с подложка от ягода и облечени в шоколад.
Продукти:
100 мл животинска сметана
200 гр черен шоколад
ягоди
черен шоколад
Приготвяне:
Загрейте сметана на котлон, на слаба степен, без да кипва. Изключете котлона. Добавете натрошеният на парчета шоколад и бъркайте, докато се разтопи.
Отстранете от котлона, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади на стайна температура и да се сгъсти. Може да приберете за 1/2 час в хладилника, ако консистенцията е трудна за работа.
Нарежете ягодите на филийки/кръгчета/ и ги поставете в хартиени кошнички и върху всяка поставяйте по 1 ч.л от шоколадовата смес.
Разтопете другият шоколад и полейте стегнатите вече бонбони.
Приберете отново в хладилник, докато шоколада се втвърди.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Шоколад и ягоди - класика! Чудесно подслаждане за празника!
ОтговорИзтриванеПоздрави!