Страници

Бонбони с крема сирене, череши и шоколад


Тези бонбони са абсолютна импровизация. Вие може да ги направите с други бисквити. Важното е, че са много вкусни и едва ги спасих от малки и големи. Най-малкото ги обича само като топчета, без шоколад и без череши. По-голямото ги обича с шоколад без череши, а най- големият ги обича в завършен вид. Така, че във всяка стъпка от производството ми се налагаше да влизам в ролята на пазач. Накрая мислех да сложа и катинар на хладилника. В крайна сметка спасих полувината. Идеята за оформяне взех от www.hungryhappenings.com




Продукти за 20 бр.
20 коктейлни череши с дръжки
10 бисквити закуска кафяви
6 бисквити Орео
150 гр крема сирене
100 гр натурален шоколад
50 гр краве масло
1 с. л. пудра захар


Приготвяне:
Смелете бисквитите с блендер като брашно. Добавете маслото, крема сиренето и пудрата захар. Омесете добре.
Оформете топчета с големина на орех и ги притиснете с ръка да се получат кръгове. Сложете във всяко кръгче по една череша, като дръжката се оставя да се вижда.



Наредете ги върху домакинска хартия за печене и ги оставете в хладилник да стегнат.
Начупете шоколада на парчета, сложете го в купа и го разтопете или на водна баня или в микровълновата за 90 секунди на голяма мощност, като през 30 секунди разбърквате.
Потопете бонбоните в шоколада и отново ги подредете върху хартията.
Оставете в хладилник да стегне шоколада.




ето тук  може да видите импровизациите и на други почитатели на Бети, включително и моите:)

3 коментара:

  1. candy, бонбонките изглеждат много апетитно! Не успях да им устоя и се възползвах от рецептата!:):):) Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Дрийм!:) И аз не спирам да ги правя от тогава. Всеки ден, добре, че Малчо ги харесва без черешки:). В оригинал се използва някаква смес за кексове като, че ли.

    ОтговорИзтриване
  3. Ехаа, Кенди! Останаха ми очите в тези бонбонки!

    ОтговорИзтриване